liefmeisje.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Mijn agenda
 
 
 
Wie ben ik?
 

 
 
 
 
Wie ben ik?

Lief meisje
23 jaar
Student Maatschappelijke werk en Diensverlening
Werkt in een instellingskeuken.
Kreeft
Doorzetter
 
Lijstjes
1. Wat belangrijk is (over 5 jaar nog steeds)

Wat voor mij op dit moment belangrijk is, dat ik mezelf blijf. De laatste jaren was ik dat vaak niet. Ik paste mij te veel aan, andere mensen. Nu ik heel veel aan mezelf aan het werken. Worden bepaalde dingen ook erg duidelijk voor mij. Het heeft veel tijd en energie gekost om daar achter te komen. Wat ben ik blij dat ik er inmiddels achter ben, want zo kan ik er ook wat aan gaan doen.

Tumblr_lu3f7hm8ig1r05bp1o1_500_large

2. Wat belangrijk is (over 5 jaar niet meer)
 
Mijn prestatiegerichtheid. Ik hoop over vijf jaar iets minder daar mee bezig te zijn en lekker mijn ding kunnen doen. Waar ik goed in ben. En dat me dus ook gelukkig en blij kan maken.

Tumblr_lu37u9u2na1r05bp1o1_500_large

3. Hier ga ik me niet meer druk om maken:

Ik probeer me hier niet meer zo druk over te maken. Wat andere van mij denken en over mij denken. Ik maak/maakte me altijd druk over wat andere wel niet over mij zullen denken. Ik liet mij daar ook erg door belemmer van dat kan toch niet. Ik probeer nu steeds meer te denken van, ik ben wie ik ben. Dat is toch al prima. En is iemand daar niet mee eens, dan is het zijn zaak en niet meer die van.
En inderdaad het makkelijk schrijven zo als ik het nu schrijf. Maar zo is het wel zo. Bij mij kost het tijd en energie om te gaan denken. De ene dag gaat het ook beter dan de andere dag. Maar het geeft mij heel veel rust om zo te denken.

4. Hier krijg ik energie van:

Door dingen te doen die ik leuk vind om te doen. Dat kan echt alle kanten op. Een mooi boswandeling maken tot 's avonds voor tv zitten en dan lekker aan het haken zijn. Maar ook lekker gek doen in huis tot het spelen met kinderen.
Of heerlijk scrappen en een nieuwe lay-out maken voor dit puntje. Heerlijk vindt ik dat om zo bezig te zijn met de computer. Lekker even in mijn eigen wereld bezig zijn.
Ik krijg ook energie van om met mensen af te spreken thuis of op een andere plek. En nieuwe mensen ontmoeten. Eerder vond ik het dood eng, maar inmiddels krijg ik er heel veel dingen voor terug. Sommige mensen gaan wat sneller uit mijn leven en andere mensen blijven lekker hangen. Is allemaal prima tot dat ik het te veel moeite kost om de vriendschap warm te houden. En dan krijg je het van mij ook te horen.
 
  
 Tumblr_l70ccyqqli1qchcmqo1_500_large


 
5. Dit zuigt energie:

Mij zelf anders voordoen. Ik heb de laatste drie jaar heel erg veel verstoppertje gespeeld. Wat was het heerlijk kom vaak een masker op te zetten. Maar dat zuigt heel veel energie. Want als ik het masker niet op zet en mezelf gewoon ben, krijg ik veel meer dingen binnen dan met masker.
Sommige vriendschappen zuigen ook energie uit mij. Ik kan altijd klaar staan en met ideeën komen, maar nooit meer wat van je laten horen als jezelf niet kunt. Prima, maar dan kun je van mij kant binnenkort ook iets verwachten waar je dan niet zo blij mee zult zijn.
 
 
6: Waarom doe ik dit eigenlijk?

Ik schrijf dit lijstje nu op zodat ik van bepaalde dingen heel bewust wordt. En dat ik over een paar jaar weer terug kan lezen wat ik toen allemaal heb opgeschreven. Ik ben wel heel benieuwd of sommige dingen ook veranderd zijn. En welke nog steeds hetzelfde zijn.

7: wat ik wel kan veranderen:

Ik kan alleen dingen bij mezelf veranderen. Ik ben inmiddels heel erg aan het veranderen. Waar ik eerder altijd iemand anders was. Ben ik voor een groot gedeelte mezelf. Ik hoef me niet meer te verstoppen achter een masker. Maar ik kan ook dingen veranderen, door bepaalde dingen niet meer te willen. Ik wil me prettig voelen en als ik me dat niet meer voel dan stop ik er mee. Dat geeft soms wel een moeilijke beslissing, maar heb inmiddels bij mezelf ervaren dat ik daardoor rustiger wordt en dat de spanning dan weer uit mijn lichaam trekt.
Ik heb heel veel dingen afgelopen jaar geleerd hoe het allemaal aan toe gaat in mijn lichaam. Ik kende mijn lichaam en mezelf gewoon even niet meer de laatste jaren. Ik had vaak pijntjes in lichaam (hoofdpijn, buikpijn, last van mijn nek) en door gesprekken bij verschillende mensen heb ik geleerd waarom ik van bepaalde klachten last hebt. Kwam van heel veel spanning en me daar door niet lekker voelen tot te weinig drinken. En als ik te weinig drink dan krijg ik dus hoofdpijn. Dacht altijd dat mijn lichaam gewoon zin had omdat te gaan doen. Maar inmiddels weet ik de reden ook. 
Ik ben ook veel assertiever geworden. Ik vond het eerder lastig om voor mezelf op te komen. Inmiddels gaat het gelukkig al veel beter. Al heb soms nog wel eens een terug val. En dan kan ik heel kwetsbaar worden of een heel hoog muurtje op trekken. Waardoor maar sommige mensen bij me naar binnen kunnen komen. En die moeten dan heel veel moeite doen om eens rond te kijken. 
Ik heb en ben mezelf aan het leren om mensen weer te gaan vertrouwen. Ik vertrouwde helemaal niemand meer, omdat sommige mensen zo met me aan de haal zijn gegaan. In de toekomst zal het nog wel een keer gebeuren, maar ik probeer er dan een oplossing voor te bedenken. Gelukkig zijn de laatste tijd weer een aantal lieve mensen toegevoegd aan mij leven. En dat doet me on wijs goed. 
Ik kan dus heel veel dingen veranderen. Gelukkig doe ik het inmiddels ook. Want het leven zo dan zoveel mooier dan wat het was. En ondanks dat ik de zwarte kant van het leven heb gezien, is het ook erg mooi om eens de andere kant van het leven te bekijken. 
 
8: Wat ik niet kan veranderen:

Mijn omgeving kan ik niet veranderen. Die drukken een bepaalde stempel op mij. De ene keer vindt ik het vervelender dan de andere keer. Maar het drukt wel een stempel op de vele beslissingen die ik moet nemen. En vaak komen er dan ook twijfels om de hoek kijken, is het wel verstandig wat ik doe. Doe ik het allemaal wel goed komt vaak bij mij naar boven.

9: Dit hoeft gelukkig niet meer:

Mezelf verstoppen achter mezelf verstoppen. Ik mag zijn wie ik ben. En ik hoef me niet meer zo eenzaam te voelen. Ik heb hele lieve mensen om me heen, maar voel me af en toe nog verschrikkelijk eenzaam. Ik vind het heel erg fijn om dan even met mensen te praten via internet of in het echt leven.
Maar het is gewoon lastig om je niet meer eenzaam te voelen. Komt waarschijnlijk ook omdat heel veel dingen alleen doe in mijn leven en dan is het gewoon lastig om mensen te vertrouwen en toe te laten in mijn leven.  

10: Dit wil ik nog ooit doen / afmaken:
 
Ik wil mijn dromen proberen waar te gaan maken. Het zal niet altijd even makkelijk gaan maar zolang ik maar voor mezelf zie dat ik stapje voor stapje vooruit ga. Dan komt het hopelijk vast wel goed. Van zelf zal het niet allemaal gaan.  Maar ik blijf er positief onder, ondanks dat ik me soms gewoon erg minder voel.
 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl