liefmeisje.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Mijn agenda
 
 
 
Wie ben ik?
 

 
 
 
 
Wie ben ik?

Lief meisje
23 jaar
Student Maatschappelijke werk en Diensverlening
Werkt in een instellingskeuken.
Kreeft
Doorzetter
 
~~ Negatief zelfbeeld ~~

 
 
Zo schrijf een hele poos geen logjes en zo schrijf je er twee in een week. Afgelopen dinsdag mocht ik weer langs komen bij de psycholoog. Tijdens het mailcontact wat we daarvoor hadden gehad, had ze mij verteld dat we het gingen hebben over negatief zelfbeeld. Tijdens het zoeken in de bibliotheek naar andere boeken, kwam ik een boek tegen dat heet 'Negatief zelfbeeld' van Manja de Neef. 
 
Nu had ik al stuks in het boek gelezen maar er nog niet verder mee bezig geweest. Ik had dat bewust gedaan want ik wist  niet welk boek de psycholoog had aangekocht. Maar bleek dinsdag dat ze dit boek ook had. Dat kwam mooi uit, want dan wist ik al een beetje waar ze het over ging hebben. (Voor iemand met dyslexie is dat wel fijn). We zijn gelijk gestart in het boek en dan begin ik bepaalde dingen op te vallen. 
 
Dingen waar ik gewoon elke keer in het dagelijkse leven tegen aan loop. En dat het eigenlijk alleen maar erger werd, tot dat ik zelf hulp ben gaan zoeken. Met alles wat ik nu allemaal heb gedaan heb ik al kleine stapjes gezet om mijn zelfbeeld te veranderen. Maar daarin ben ik er nog lang niet. En zal het nog wel een lange weg te gaan hebben. Ik ben erg blij dat ik weet wat er nu precies aan de hand is, zodat ik er ook wat mee kan doen. 
 
 

Reacties

harriet op 15-12-2011 16:00
Het is natuurlijk al heel wat dat je in ieder geval bewust er mee bezig bent! En niet zo laat zoals het is!
En het maakt niet uit dat je een lange weg te gaan hebt...tijd genoeg en steeds een stapje verder. Kalm aan.
Alvast een fijne avond(tis amper 16.00, maar ja, het wordt al zó donker )
♥ Inge ♥ op 15-12-2011 18:32
Meid, alleen al het feit dat je er niet voor weg rent is al heel wat! prima om de koe bij de horens te vatten, werken aan jezelf kost veel energie maar je krijgt er uiteindelijk een hoop voor terug: jezelf!!! Succes hoor!
Ingrid op 15-12-2011 19:39
Ken je het vier-staps leerproces (misschien bij NLP besproken)? De eerste stap van iets leren is 'onbewust onbekwaam'. De tweede stap is 'bewust onbekwaam'. De volgende ''bewust bekwaam en tot slot 'onbewust bekwaam'. Volgens mij zit je al op of over de helft. Knap hoor!!!
Limoentje op 16-12-2011 01:09
Je bent echt goed bezig hoor! Dingen aanpakken en er niet voor weglopen, da's knap. Zouden veel mensen een voorbeeld aan kunnen nemen. @ Ingrid; die stappen... herkenbaar. Doet me aan mijn opleiding denken.
Saskia op 16-12-2011 11:11
Zo te lezen ben je goed bezig! Houden zo.
sophia op 16-12-2011 11:22
Fijn dat je weet wat er aan de hand is en je er ook hard aan werkt
Heel veel succes hoor....al is t een lange weg...Je komt er vast wel !
Vast een fijn weekend voor jou
Groetjes Sophia
Insoontje op 16-12-2011 15:43
Wat fijn dat de psycholoog hetzelfde boek heeft en fijn dat je er dingen in herkende en dat je er nu aan kunt werken. Natuurlijk zal dat in kleine stapjes gaan en af en toe zal je ook wel een stapje achteruit gaan, maar je bent goed bezig en met positief denken en de wil om door te zetten om aan jezelf te werken ben je op de goede weg!
 
Geniet van je weekend
liefs Insoon
Saskia op 16-12-2011 20:20
you go girl!! Succes!
figaro op 16-12-2011 21:22
Knap hoor!
Audrey op 17-12-2011 20:20
Je bent goed bezig! Ga zo door! En ookal is het met kleine stapjes, je komt er wel!
Kitty op 22-12-2011 22:43
Echt super goed dat je zo hard aan jezelf werkt !! Succes en ik wens je alvast hele mooie kerstdagen toe. Voor de jaarwisseling lezen we elkaar vast wel weer.
 
Liefs, Kit
MissNicole op 03-01-2012 08:34
Ik ben al heeeel lang niet meer hier geweest..
Maar vind het goed om te lezen dat je nog steeds zo druk bezig bent aan jezelf te werken. Echt enorm fijn!
 
Voor jou de allerbeste wensen voor in 2012!
Kim op 26-02-2012 14:13
Ook ik ben hier lang niet geweest, maar heb je terg gevonden. Mijn weblog heeft er heel lang uitgelegen en daarna was ik al mijn contactpersonen kwijt. Maar ik ben weer begonnen met loggen op mijn log en ga jou weer volgen. succes met je nieuwe studie
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl